esmaspäev, september 01, 2008

Orientation + esimesed koolipäevad

OK, endiselt pole ma veel kaameraga mööda linnakut kõndima jõudnud. Pildid tulevad, varuge kannatust! Ilmad on siin ka vahepeal kehvad olnud, kuigi Ohio ilm on veel vaheldusrikkam kui Eesti oma: ühel päeval on 15 kraadi ja vihm ja pori, järgmisel on 27 ja päikesepaiste. Müstika. Lähen järgmisel nädalavahetusel oma vahetusperega Columbusesse, kunstigaleriidesse ja poodlema. Mul on kindlasti kummikuid vaja, sest muidu ootab mu vaeseid jalanõusid ees kiire lõpp läbiligunemise ja laialivajumise teel.

Möödunud nädal oli niisiis Orientation, mille käigus saime teada kõik teaduskondadest, kursustest, huvitegevustest ja kõigest muust kolledžieluga seonduvast. Valisin endale neli vahvat kursust: Basic Musicianship, China in Transition, Intro to Microeconomics ja Intermediate Chinese. Viimane neist tundub olevat kõige raskem ja muusikateooriast saab kindlasti mu lemmiktund. Ostsin endale 50USD eest vinge muusikaõpiku ja veetsin kaks tundi ilusaid seest täidetud ellipseid maalides. Kusjuures väga asjalik raamat on, laiendab kindlasti mu hägust muusikaalast silmaringi.

Huvitegevustest niipalju, et olen Community Choir'i täieõiguslik liige. Chamber Singers jäi seekord kättesaamatuks ning kaks a capella koosseisu on ka mulle ära öelnud. Ootan veel kolmelt vastust - eks hiljem siis näis.

Käisin ära ka oma esimesel kolledžipeol. Kuna linnakul on oma turvakontroll ja kõik suuremad peod peab registreerima, siis toimub tavaliselt igal reede ja laupäeva õhtul üks suuremat sorti läbi n-ö linnaku piiridest väljas, 'piimapakkide' juures. Piimapakid on pisikesed majakarbid, kus elavad harilikult vanemate klasside õpilased ja kuna sinna turvad ei tule, siis leidub igal peol alati kümneid ja kümneid alkoholilembeseid 'alaealisi' ehk siis alla 21-aastasi. Päris naljakas on jälle alaealine olla ja keelatud lõbusid nautida. Vesipiibud on muideks linnakus keelatud, aga ma loodan siiski enda oma pärast jõule kaasa tuua ja seda aeg-ajalt kasutada. Probleem tundub olevat selles, et inimesed suitsetavad tavalise tubaka asemel n-ö keelatud aineid, mis on kooli territooriumil rangelt keelatud. Narkootikumide omamine ja tarbimine on siin üks rängemaid kuritegusid, samas tavalised sigaretid on igal pool (v.a. siseruumides) lubatud. Alkohol on lubatud kõigile, kes on 21 ja peale ehk siis kõigile ameeriklastele tavaliselt alles 3ndal või 4ndal kolledžiaastal. Mul juba teisel. :)

Allisoni (toakaaslane) vanemad olid o-nädala ajal siin ja olid hästi toredad, näiteks viisid nad mind K-Marti poodlema ja Ruby Tuesdays'i lõunat sööma. Ja ostsi mulle madratsikatte - vot see oli parim! Mul on tunne, et kutse Californiasse puhkusele on ka juba lunastatud. Võin ausalt öelda, et need inimesed, kes Residential Life Office'is inimesi kombineerisid, on auga mõned kudod välja teeninud. Ma ei oleks osanud paremat tahtagi. :)

Kõik. Öö on laskunud Gambier' kohale ja ritsikad siristavad uimastavaid tiraade. Õppisin täna õhtul salsat tantsima, partneriks poiss Zimbabwest. Homme on tšatša - minu lemmik ladina-ameerika tants üldse. Juhuu!


Teie oma
kultuurišokist toibuv
M.

2 kommentaari:

kollanekaru ütles ...

kadestan su tantutunde ja veel milliste taustadega mehed, hmm mis nad sulle järgmiseks annavad mõne kuuma kuuba poisi ;)
kirudes su praegust fotopuuduskriisi, sunnin sind juba varakult enne su california(the sunniest state) puhkust kindlasti fotokat kaasa võtma, muidu on talvel nahatäis soolas :D

Karin ütles ...

tundub et oled ennast juba ilusti sisseelanud