reede, september 01, 2006

Kohal!

Ja siin ma olen. 10 Lok Wo Sha Lane, Sai Sha Road, Sha Tin, New Territories, Hong Kong. Kõik see + minu nimi ongi aadress, kuhu saata kirjutised-joonistused. ;)

Lahkumine oli kena. Natuke nutune, aga kena. Kõik oli korras enne kõnet Katrele. Inimesed, ärge olge kenad mu vastu! Koduigatsus tuleb niimoodi.
Tallinn-Helsingi lend oli lühike ja natuke ärev. Õhkutõusmise ajal näris Madli paaniliselt nätsu. Trinka, panin sulle lagritsakommi kõrvale! Helsingi lennujaamas kohtusin ärimees Alexiga Maltast, kes oli üsna sõbralik ja sisustas mu aega nii, et taipasin lennukile minna alles siis, kui tema Shanghai-lennu check-in lõppemas oli. Väikest kasvu pilusilmseid inimesi oli palju, samas oli ka suuri heledapäiseid soomlasi. Õhtusöögiks anti raviolit. Lugesin "Alkeemikut" ja vahtisin pidevalt aknast välja, sest pimenes kohutava kiirusega. Öö oli kihvt, süsimust taevas suurte helendavate tähelatakatega. Üritasin magada, kasutades selleks 3 istet, 3 patja ja 1 tekki - üsna harjumatu. Ärgates oli suur valge väljas ja hommikusöök ootas (vist juba mõnda aega :P). Maandumine oli üsna jube, kõrvad ei tahtnud rõhumuutust vastu võtta. Hong Kong oli ülalt vaadates jube lahe - mäed nagu suured rohelised põõsad teravate tippudega, nende vahel pilvelõhkujad nagu pappkarbid üksteise kõrval püsti, lahesopis kümned ja kümned laevad. Lennujaam oli nii suur, oeh! Käsipagasiga mööda koridore trampimine võttis üsna läbi. Passikontrollist läbi - ja mind ootasid Tia (US) ja Sara Lee (Eem...?) suure Li Po Chun sildiga. Edasi tulid Austra (Läti), kes mind adopteeris ehk oma first-yeariks võttis, ja Sasha (Guatemala) koos oma first-yeari Katyaga (Honduras). Kõik olid jutukad ja toredad! Ahjaa, ilm. Nagu botaanikaaias - tohutult niiske ja üle 30 kraadi sooja. Ja me sõitsime bussiga õigest peatusest mööda, nii et pidime tegema väikese 10-minutilise jalutuskäigu, mis Hong Kongi päikese käes üldsegi nii väike ei tundunud. Mm, kooli jõudes sain juba täiesti läbivettinult kallistada oma toakaaslast Amandat (Norra), kes hakkas mulle kohe aktiivselt kõike tutvustama. Toas on veel Johanna (HK) ja Vicky (first-year, pole veel saabunud, HK), igal inimesel on oma pisike ala voodi, kapi, riiuli ja lauaga. Kõik on hetkel suht OK, pole eriti midagi teha. Second-yearidel käib juba õppetöö. Homme saabub suurem ports first-yeare. Vahepeal on järjest inimesi juurde tulnud ja end tutvustanud - häbi, umbes 30-st nimest on vaevalt 6-7 meeles. Hea seegi?!

Üsna suur ärevus on sees ja mõtteid ei suuda koguda. 4.-9. september on orientation week, siis saab kõik selgeks. Loodetavasti. Tervitused madala õhuniiskusega jahedasse kodukohta!

Kommentaare ei ole: