kolmapäev, märts 12, 2008

Filipiinid 8-16 m2rts

Tervitused taaskord neile, kes vahetevahel siiakanti eksivad. Olen hetkel Filipiinidel 6 hullu tydruku (Marta - Hispaania, Winter - Kanada, Anna - Itaalia, Nabilla - Malaisia, Carmen - HK, Melissa - HK) ja yhe vaikse Jaapani poisiga (Chishio). Oleme siin laup2evast saadik ja esimesed p2evad veetsime Batadi kylas kaunite riisiterrasside vahel. Tekkis plaan siia j2rgmisel aastal m6ned inimesed appi saata riisi istutama. Loodus on lihtsalt imeline, kaks tuhat aastat tagasi ehitet terrassid panevad ahhetama ja ujumas saab k2ia 40-meetrise kose all. :)


New Beginnings

Oleme nyyd Manilas, kus teeme sotsiaaltxxd CRIBS Foundationis, kes v6tab enda hoole alla teismelisi tydrukuid, keda on (valdavalt peresiseselt) seksuaalselt 2ra kasutatud. Tydrukud on 11-18-aastased, ilusad ja tohutult andekad. Oleme kahe p2eva jooksul kuulnud laulmist ja n2inud hiphopiliigutusi, mis ei teeks h2bi ka Destiny's Childile endale (ausalt ka!!!!). V2idetavalt 6petab neid professionaalne tantsutreener ja k6ik nad tegelevad mingit sorti tantsuga. Lisaks sellele 6pivad nad koolis inglise ja jaapani keelt, millest esimeses on enamus v6imeline end vabalt v2ljendama. Ameeriklaste kolonisatsiooniaja positiivne tagaj2rg, kui nii v6tta.

Ja k6ige selle juures kipun ma pidevalt unustama, mis p6hjusel me yldse nende juurde sattusime. Ykski neist tydrukutest ei l2he enam koju oma perekonna juurde tagasi. K6ik nad alustavad varsti iseseisvat elu ja panevad oma eluj6u ja andekuse sinna, kus seda t6eliselt vaja on. Nad on s6bralikud ja avatud hinged, aga enam ei lase nad endale haiget teha. Mul on t6eliselt hea meel, et nad nyyd CRIBSis on.

:)

(Internetiaeg sai otsa. Kalli.)

3 kommentaari:

J.Maria ütles ...

Tundub, et sa veedad unistuste aega..
Mille kaudu sa said sinna, Madli?
Ma otsisin su blogist vastust, aga ei leidnud. See on mingi sotsiaaltöö eks? Aga mis ühingi kaudu?

Parimat!

Unknown ütles ...

JM, avalda oma isik, palun!
(v2ga h2bi on, aga ei suuda 2ra m6istatada, kes sa oled)

K2in United World College'is, mis t2hendab, et kooli k6rvalt tegeleme regulaarselt ka sotsiaaltxxga. Veedame hetkel projektin2dalat Filipiinidel, CRIBS Foundationi leidsime yhe koolikaaslase kaudu, kes pidi ise siia tulema, aga tema reis j2i kahjuks 2ra. Niisiis sai tema service lihtsalt 'yle v6etud'. Mille yle mul on v2ga hea meel.

:)

J.Maria ütles ...

Ei sa ei teagi mind, me sõbrannaga sattusime lambist su blogi peale (trip.ee kaudu) ja mõtlesime, et wow kuidas sa said sinna, igale poole.