esmaspäev, september 24, 2007

There really ARE three sides to each story, aren't there?

Njah. Sellelsamusel Jumala aastal on LPC tulvil UWC-elamusi. Kõigepealt tahetakse meil ära keelata Overnight'ide (üleöö-linnaload) võtmine (selle otsuse vastu protesteerib muidugi kogu kool ja õpilased on isegi tekitanud spetsiaalse komitee, kes tegeleb ülalnimetet kõhedusttekitava ettepaneku pareerimisega), siis tahetakse meilt ära võtta üks kahest aastalõpu pidulikust õhtusöögist, ja tagatipuks lendas koolist USA poiss, kellel kaelas mitu ahistamissüüdistust. Hoirassaa ja pudel rummi, mina küll ei tea, mida praegu pihta hakata. Ahjaa, ramadani ehk islami paastukuud teen ma ka. Ehk siis päikesetõusust päikeseloojanguni süüa ega juua ei tohi. Päris Metsik (Sirli, pean sind ikka meeles) on siin kliimas 14h järjest joomata olla. Aga ega midagi, huvitav kogemus on. Pean siiski kahetsusega teatama, et tervet kuud ma küll vastu ei kavatse pidada, kuna niigi olen tundides lössis nagu kartulikott, nüüd ei suuda ma ilma seljatoeta pingil üldse vertikaalasendis püsida. Ja Trevor (hiiglasemusklitega bioloogiaõpetaja) vaatab mind kurjal joonlauapilgul. Niisiis hakkan sellest neljapäevast jälle selgroogu toiduga toetama. Neljapäeval on muideks kaks nädalat ramadani peetud, niisiis minu ja Annasilvia ramadan on kokku üks kuu, mis tähendab, et meie paast on peetud. Aga toitu me küll jagama ei hakka. :P

HIGH SCHOOL SENIOR, lõpuks!!! Hea tunne on. Kõnnid teadja näoga ringi, annad seletusi, kuspool on ühikad, kuspool söökla (trepid on absoluutselt identsed, ainult ümbruse järgi annab navigeerida, nii et vaesed rebased satuvad söökla asemel alatihti teatriklassi), ütled kaks lauset hiina keeles ja esimese aasta mandariini abikate (ab initio) silmad lähevad pahupidi... Kõiksugu toredad asjad. :) Ja enam ei ole kartust suurte abiturientide ees, kes teavad ja oskavad kõike ja panevad sind ainult siis tähele, kui tõesti vaja on või kui sa midagi ERITI lolli ütled. :)

Minu selle aasta Quan Cai nimekiri:
Service: Caritas Tai Wai
Sellest tahaks küll pikemalt rääkida. Oma nime panin kirja täiesti juhuslikult, peaks isegi ütlema, et kogemata. Tegu on nimelt service'iga, mille käigus tegeldakse puudega lastega. Sellist kogemust mul eelnevalt olnud pole. Eelmisel aastal oli Lok Yukis kari pisikesi kolme- kuni kuueaastasi intelligentidest kisakõrisid, kes kõik eelnevalt mõne aasta inglise keelt olid õppinud ning kellega suhtlemisbarjäär üsna kiiresti kadus. Vaimne puue on minu väike hirm. Kuidas olla, mida öelda, kui laps ei reageeri, ei huvitu mängimisest või rääkimisest (keelebarjäär ka ju), üldse ma ei kujuta ette, kuidas see olla võiks. Niisiis ootan väikese kõhedusega oktoobrit, mil service algab. Aga sisimas on mul ülihea meel, et just selle service'iga seotud olen. See alusetu hirm peab võidetud saama.

Campus Support: too many
Campstore - suht mittemidagitegemine, ainult jõulude, China Week'i ja Project Week'i ajal on meil palju tegemist. Ja hiljem on palju küsimist ja meeldetuletamist, et väljarenditud asju tagasi saada. :P
Student Consultative Committee - mainisin vist juba seda organit, mis peaks olema ühendavaks lüliks õpilaste ja õpetajate vahel, suhtlema mõlema poolega ning vahendama õpilaste huve. Hetkel tegelemegi üleöö-linnalubade, aastalõpu õhtusöökide ja õpilaseelarvega. Tore oleks paar õmblusmasinat saada... :P
2x Student Leadership (jalg- ja sulgpall)

Action: Tüdrukute jalgpall
28 TÜDRUKUT!!! see on täpselt neli naiskonda! Uskumatu! Absoluutne fenomen! Tundub, et kõige populaarsem spordiala üldse LPC-s (sel aastal). *Särab, oh ei, LEEMENDAB uhkusest*
Sulgpall
Nii algajad kui edasijõudnud - kokku pea 30 inimest taaskord. Kogu grupi peale olen ma ainus mitte-asiaat ja üks vähestest hiina keele mitterääkijatest. Eks üritan siis sisse sulanduda ja oma tiimikaaslastega hiina keeles rääkida. Kahjuks ei suuda ma mitte alati kogu lauset hiina keelde panna, niisiis kukub välja mingi hübriidkeel, mida kohalikud kutsuvad 'chinglish'. I'm a flippin' expert.

Creativity: fotograafia
LÕPUKS! Otsustasin, et Art for Non-Artists ei annaks vist eriti midagi, samas kui fotograafias üritame õppida nii ilmutamist kui kompositsiooni jms. Ootan huviga. Meil Silaga (Küpros) tuli plaan teha sellega seoses väike heategevusprojekt, nimelt teha näitus või anda välja väike raamatuke Hong Kongi 'varjuküljest' n-ö, ehk siis üritame jõuda HK shanty town'i Sham Shui Po'sse, teha seal pilte, üritada tabada võimalikult palju kontrasti (sest seda siin leidub) ja pressida see kõik kokku mingiks väljapanekuks mingis vormis. Idee on hetkel täiesti lahtine, eks annan progressist, kui see toimuma peaks, ka teada.



Otsustasin eile õhtul, et ajakirjandus on ikkagi minu Mr Right. Et kui võimalik, siis ajakirjandus põhierialana ja hiina keel kõrvalerialana. Jee lampkompositsioonidele! Aga tegelikult oleks süvendatud Kaug-Ida õpingud ka mõte. USAs annab kindlasti miskit kombineerida. Rääkisin just täna ühe lõpetanuga, kelle selle aasta ained on järgnevad (ilma tõlketa, kuna äkki läheb miskit kaotsi, küll te mõistate):

Fiction Writing II
Geology
History of Holocaust
Abnormal psychology
Intermediate Chinese

Tere hommikust, juhus! Õnneks ei pea enne teise aasta lõppu oma põhieriala ära otsustama. Nii et palju edu. Steve pani mind mõtlema Florida State University peale. Ja endale pakkus huvi Kenyon (Kirderanniku loodeosas). Ja muidugi Brown (Rhode Island), kuna kõik armsad inimesed sattusid just sinna kokku. Kaasaarvatud ülalmainitu oma viie lambist võetud kursusega. Ameerika kolledžid on nagu rootsi laud. :)

OK. 2:25 a.m. Side lõpp. Kallistan kah (pole seda ju üsna ammu teinud).

P.S. Ostke ikka Kalevi komme! Ja kirjutage miskit. Vanaema-vanaisa, andke teada, kuidas läheb!

Kommentaare ei ole: