laupäev, märts 31, 2007

1. aprill LPC-s

Ööl vastu 1. aprilli, täpselt kell 4.30, kohtuvad kauge-kauge bloki laelampide kirkas-ent-siiski-müstilises valguses üheksa salaliitlast. Nad lausuvad üksteisele vaid hädavajalikud sõnad, heidavad julgustava pilgu teistele, siis haarab igaüks endale paar musta prügikotti ning pimeduse katte all libisevad üheksa kogu siugudena mööda seinaääri ja põõsaveeri teiste blokkide suunas. Igasse koridori saab vähemalt üks salaliitlane. Prügikottide salapärase krabina saatel kaovad uste kõrvalt jalatsiriiulitelt peaaegu kõik jalavarjud. Jalgpallitüdrukute jalatsid jäetakse puutumata, kalli väljanägemisega kingad-saapad pannakse koridoris asetsevatesse kappidesse. Salaliitlaste töö ei kulge probleemitult: neli kaasõpilast ning valvur märkavad nende tegevust ning selle jälgi. See ei kõiguta meie vennaskonda. Hiiglaslikud kingade-varvikute-susside-tossude-ketsidega täidetud prügikotid hiivatakse õlale ning liigutakse pooljoostes A-bloki poole. Kotid heidetakse õlalt basseini läheduses, suhteliselt varjatud kohas. Salaliitlased saavad korraks tee peal kokku ning annavad paarisõnalise kokkuvõtte oma tegevusest. Seejärel lähevad jalgpalli mängivad naissoost salaliitlased tagasi blokk nelja, ülejäänud aga jätkavad missiooni: äratada kõik blokid valjuhäälse vilega. See juhtub hommikul kell viis. Seejärel suunduvad ka nemad tagasi oma blokki ning asuvad oma unenormi täitma. Kell 12 kavatsetakse kõik 1., 2. ja 3. bloki kingatud õpilased courtyardi kutsuda ning nende pihta veepommide rahe suunata. Naissoost jalgpalli mängiv salaliitlane tunneb, kuidas ta süda kiiremini põksub. Ta istub oma toas arvuti taga, kui äkki ärevusehoog tema südant tabab. Ruttu tõuseb ta oma voodist ning avab ukse. Kergendusega avastab ta, et tema varvikud on endiselt uksematil, täpselt nii nagu ta nad 10 minutit tagasi jättis. Kell on 5:50, kui seesama salaliitlane vajub sügavasse, 5 tunni pikkusesse unne.

1. aprill on alanud.

4 kommentaari:

Marika ütles ...

Hei!
Aga mul on tana 8.aprill Antiguas -ja tead milline see valja naeb - protsesioonid, pidu ja paugutamine k6ikjal - ylest6usmispyha on siin eriline tahtpaev.
Homme hakkame vulkaani otsa ronima (niigi on palav).
Everything seems so unreal ....

Jaanika ütles ...

See jutt kõlas kahtlaselt Harry Potteri ja Sigatüüka kooli moodi!!! Oled sa kindel, et sa võluda ei oska??
;)

kollanekaru ütles ...

nõustun jaanikaga
aga samas võib asi olla ka selles, et alles hiljuti vaatasin jälle neljandat osa dvd pealt
aga teil on ikka põnev elu, meil seevastu kulges 1.aprill väga töiselt, sellest tglt ka vabandus ja miks pole kaua kirjutanud - näitering surus ikka takka, aga meid mainiti ajalehes see aasta ära igatahes :)

Anneli ütles ...

Tere Madli,
kuumad tervitused sulle Egiptimaalt! Saabusime hiljuti Hurghadast, oli mõnus kuum ja palju päikest. Helen sai ujumise päris selgeks ja Helari tegi uljalt vettehüppeid ja sukeldumisi hotelli basseini. Püüan töösse sisse elada ja halli massi sulanduda. Mõnus on kuumas kliimas puhata aga õppimine ei tuleks vist küll kõne alla. Pea vastu!