esmaspäev, oktoober 23, 2006

N2dal hullumeelsust

Koht: raamatukogu (andestage puuduvad t2pit2hed)
Aeg: 10.45 a.m.
Viimati oma toas: 10.15 p.m.
S22sekuplu paremal k2el: 7
Hiina keele s6nu p2he 6pitud: ca 50
Teste viimase 7 p2eva jooksul: 4

Camilo, minu Tshiili co-yeari algatusel veetis umbes 12-ne grupp hulle mxxdunud xx A-blockis (academic block - klassiruumid, rmt kogu, sxxkla, bassein) - 150 ruutmeetri suurusel murulapil telkide ja magamiskottidega. Eesm2rk: mitte minna tagasi oma tuppa, testida oma vastupidavust ja kohanemisv6imet. Kell 1.30 a.m. ronisin oma magamiskotti ning kavatsesin veeta kogu xx lageda taeva all, tunda (kuivanud) muru(r2balaid) oma kylje vastas ning nautida 6hk6rna tuulekest yle n2o pyhkimas. Njah. Kell 2.30 hakkas vaikselt vihma rabistama ning p2rast 5 minutit loodusliku dushi all leidsin, et ma pole veel piisavalt loodusega yks ja kolisin telki. Palav, kylm, palav, kylm, s22sed, s22sed, s22sed! Hommikul kell 7 oli enamik rahvast juba yleval ning mekkis sxxklast toodud maisihelbeid ja mahla. K2isin dushi all, 6ppisin mata txxks, tegin mata txx, nyyd istun siin ja v2ldin geograafia essee kirjutamist. AIDSi geograafilised tagaj2rjed (sinna kuulub k6ik: poliitika, majandus, yhiskond jne). Te ju tahate kuulda, mis viimasel ajal juhtunud on? Tore. :)

Mxxdunud laup2eval leidis aset Asia Pacific Cultural Evening ehk siis k6ik ylevalt Jaapanist ja L6una-Koreast alla Uus-Meremaani v2lja (v.a. Hiina). V6rratult tore yritus! Minagi kusjuures v6tsin yhest esinemisest osa, nimelt polyneesia tantsust. Yritan ysna pea ka pildid yles saada, aga kuna ma hetkel oma tuppa ei l2he, ei ole ka pilte kusagil v6tta. Vot. :)

Eile oli hull p2ev: Cantonese ab initio + 2 China Week'i ettevalmistuskoosolekut. Meie kui 6petajate ylesanne on Yao h6imu lastele selgeks teha ysna algeline inglise keele s6navara, ent meie kui kylaliste ylesanne on palju suurem ja huvitavam: esineda. 6pime 2ra ysna mitu tantsu: aafrika tants, korea tants, polyneesia tants, haka (Asia Pacific, meeste tants), tahiva (pole kirjapildis kindel, aga selline tiba aloha-stiilis r66mus ja rytmiline liikumine), prantsuskeelne laul, muusikainstrumendid. 6petasime Angelaga oma grupile polyneesia tantsu - vapustavalt andekad inimesed, poole tunniga oli neil asi peaaegu selge. :D (ja m6elda, et meie 6ppisime seda n2dal otsa... oh well)
Ahjaa, minu parmupillike tuleb ka esitlemisele ja on lausa olemas t6en2osus, et ka hiina kultuuris eksisteerib taoline instrument. Kultuuride segunemine. :)
Ja Yao h6im esineb meile oma traditsiooniliste laulude-tantsudega. Ootan juba!

Suur uni + geograafia essee. Kirjutage mulle!

P.S. K6ik, kelle e-mailidele ma pole j6udnud vastata - andke andeks ja kirjutage ikka edasi, eks ole? ;)


Jane (Saksamaa) ja Jane (Tarzan)

1 kommentaar:

Marika ütles ...

Hmmm ....nüüd ma saan aru küll, miks sa nii harva (või siis ebasobival kellaajal) MSN-s või Skype's viibid.
Ja väliööbimisel ahistavate sääskede vastu aitab kindlasti kui selle asemel, et magada kummipaadis, magada kummipaadi all (omadest kogemustest võin kinnitada). Muuseas, viimasest on üldjuhul abi ka vihma korral, seda eeldusel, et ööbimiskoht ei asu mingis süvendis või lohus. Aga ma mõistan, et teil polnud parasjagu paate käepärast .... ühesõnaga, arenguruumi on veel piisavalt ja hullus võib süveneda. Selle vastu ei aita vist isegi vaktsineerimine......