kolmapäev, oktoober 11, 2006

Sündmusi

Kuna viimasest asjalikust postitusest on nii kaua möödas, ei saagi enam konkreetset pealkirja panna, pigem lihtsalt kokkuvõte möödunud nädalate tähtsamatest ettevõtmistest.

Minu campus support ehk LEAF ehk Environmental Action Group korraldab jaanuaris Focus Week'i. See on teemanädal mitmesuguste ürituste, loengute ja võistlustega. Kuna korraldajaks on LEAF ja võib-olla ka Greenagers, on teemaks muidugi keskkond. Kes teab, äkki isegi midagi konkreetsemat. Igal juhul. Koosolekul sündis hulk häid ideid! Mina ja Marta hakkame näiteks tegelema kompostiga. Ei kujuta veel täpselt ette, kuidas see välja peaks nägema, aga loodetavasti loeb seda bloogi keegi asjalik inimene ja oskab mulle midagi soovitada! :)

Eelmisel reedel oli hiina Mid-Autumn Festival. Käisime Victoria Park'is, mis oli kenasti laternatega kaunistet. Mid-Autumn Festivali taga on tegelikult ka lugu:

Kunagi ammu ennemuistsel ajal oli taevas 9 päikest, mis särasid iga päev. Inimestel oli kogu aeg palav ja kiiskav päikesevalgus võttis silmanägemise ära. Nad ohkisid ja kurtsid, kuni ükskord tuli üks vapper vibumees ning lasi 8 noolega 8 päikest alla. Jäi vaid üks, mis särab meile tänapäevani. Kogu rahvas oli vibukütile ülimalt tänulik ning viis ta kuninga juurde. Kuningas tänas meest ning andis talle pudelikese surematukstegevat jooki. Kütt tänas ning lahkus. Koju jõudnud, näitas ta pudelikest oma naisele ning ütles: "Seda jooki joome ükskord vanaks saades koos ning siis elame igavesti."
Naine oli aga uudishimulik ning tahtis kohe surematuks saada. Kord, kui mees oli välja läinud, avas ta pudeli ning tahtis natuke maitsta. Kogemata jõi ta aga ära kogu jooginatukese ning tundis äkki, kuidas kõik keerlema hakkas ning gravitatsioon kadus. See oli jumalate töö, kes said naise peale vihaseks, et ta oli meest petnud. Nad lennutasid naise kuule, kus teda siiamaani näha võib (kui vaadata kõige täiuslikuma täiskuu ajal Mid-Autumn Festivalil ;)).
Mingitel põhjustel lendas ka tubli vibukütt kuule ning lisaks veel puuraidur ja jänes... aga seda ma enam seletada ei oska :P
Traditsiooniline hiina magustoit Mid-Autumn Festivali ajal on kuukook (mooncake). See on pisike ja ülirammus koogike, mis sisaldab endas kõigepealt tervet pardi munakollast, selle ümber lootosseemnetest ja rasvainest segatud massi ning kõige peal õhukest tainalaadset kihti. Maitse varieerub tohutult. Olen saanud üsna head ning samas ka väga halba kuukooki. Huvitav on see, et keskmes asuv munakollane võib olla nii soolane kui magus. Seetõttu säilib alati üllatusmoment.

Tegelen nüüd veel rohkemate asjadega. Lisaks hetkel kolmele service'ile, ühele campus supportile, kahele actionile ja ühele creativity'le võtan osa ka LPC a'capella tööst. Njah, eks vaatame, kuidas see välja kukub :D . Ahjaa, malemäng ja piljard ka. Kõik muidugi mitteametlikud Quan Cai'd, nii et kui mõnikord ei saa osa võtta, pole lugu.

Üritan sellel pühapäeval jõuda apostillima ja panka!

Sellel reedel korraldame Anna (ITA) ja Martaga (SPA) rahvusvahelise õhtusöögi. Marta teeb hispaania omletti, Anna pastat ja mina leivasuppi. Ärge imestage midagi valiku üle, mitte keegi ei tea, mis asi leivasupp on, niisiis peab see olema eestimaine! :P

Käisime esmaspäeval Jane'i, Winteri (Winter-Dawn - kujutage ette!), Shen Sheni ja Jamesiga Sunshine'is (lähim ostukeskus 1 metroopeatuse kaugusel) pärliteed joomas. Mm, maasika pärlitee! Pao pao cha mandariini keeles. :P Inglise keeles tegelikult bubble tea, aga need bubble'id on sellised kõva marmelaadi laadsed kuulikesed, mille põhikoostisaineks on tegelikult riis. Asi näeb siis välja niimoodi, et on maitsestatud tee piimaga (maitseid on igasuguseid: erinevad puuviljad, kookos, shokolaad, punane uba) ning põhjas ja joogi sees hulbivad väikesed mustad kuulikesed. Mmmmm!

Austral on täna sünnipäev. Palju õnne!

Jalgpall on üsna tõsine. Igal hommikul kell 5.30 või 6.30 käivad inimesed jooksmas, mida ma (õnneks) teha ei saa, kuna jalanõusid pole. Trennis annavad kõik endast parima - ja see on tohutult mõnus. Sulgpallis samamoodi. Meid juhendab Nimal de Silva, endine Indoneesia koondise treener. Teisipäevane trenn nägi välja selline:
5 minutit tagant-taha
tilk - eestkäediagonaal, tagantkäediagonaal, mõlemad nurgad
kahe palliga tagant-taha (rütm ja stabiilsus)
võrguesine diagonaal
võrguesine mäng, petted
paar
Kestvus: tund-poolteist

Olen kooli võistkonnas, mängin nii üksikut kui paari. Kusjuures avastasin, et pärast kolmekuust pausi tuleb paar üsna mõistlikult välja. Kõik ükshaaval pähe topitud teadmised tuletavad ennast meelde just õigel hetkel ja aitavad õigeid lahendusi leida. :) Üksik seevastu on raskem, kuna füüsiline vorm pole just parim. (A)

Magasin eile maha OMSi (Open Mind Scheme) ning see juhtus olema esimene praktiline koosolek, kus jagati ülesandeid jne. Dääm.

Tervitaks empsi (aitäh retsepti eest!), Kristelit (et sa ka viitsid neid vol-e kirjutada, aitäh), Jaanikat (ootan oma sünnipäeva nüüd :P), Kertut (uus tore blooginimi :P), Jaaku (et oleks vähemalt üks rasta, kui talvel tulen! :P) ja teisi.

Ahjaa, ja kuna kõik on hetkel üsna rahul, et ma midagi postitasin, oleks asjakohane öelda, et magasin hommikul sisse ja puudusin prantsuse keelest :$. Aga seda postitust poleks olemas, kui ma tundi oleks jõudnud, nii et emps, ära pea viha. (A)

Ülikiired kallistused ja muud armastusavaldused

Madli

2 kommentaari:

Jaanika ütles ...

Esimene asi, mis mul kompostiga seoses meenub, on mädanevad esemed ja vihmaussid. Kõik see mädanev värk ei tohiks siiski väga ebameeldivalt lõhnata ja ussikesed ei tohiks lihtsalt ära surra!:)
Tore, et sul nii põnev on!!!:) Meil on koolirutiin, kus üllatusi vähe, kuid naljakaid apsakaid ikka juhtub!!! Meie elu teevad eriliseks arvestused ja õnneks on need nüüd lõpuks kohal!!!!!
Ei tegelikult on meil ka väga lõbus!!!!
Palju-palju tervitusi!!
P.S Sa võid teinekordki sisse magada....loomulikult, kui sul sellest väga suuri pahandusi ei tule ;)

Marika ütles ...

Tegin seda ainult sinu pärast !!!
Õnnitlen värske positsiooni puhul algkoosseisus, eriti kui selgub, kummal äärel sa mängima hakkad (teema: jalgpall);
Ma loodan et kõige selle juures, millega sa seal tegeled (kaasa arvatud ja eriti komposteerimine), saame su lõpuks ikka ühes tükis tagasi ...
Kallistan hästi palju !