pühapäev, september 03, 2006

Hi, I'm Madli from...

Kolmanda päeva lõpp (1:20 öösel) ja ma olen ennast tutvustanud umbes 150 korda. Umbes sama palju tuleb seda tõenäoliselt uuesti teha. Tänase päeva nael: "Hi, I'm Madli from Hong Kong." Kaks korda. !!

Täna oli tervitustseremoonia. Direktor Stephen Codrington pidas väikese kõne ja paljud Hiina/HK õpilased esinesid. Õpilaste tervitus oli kolmes keeles: inglise, mandarini ja kanton(ese?)i keeles. Kanton(?) aka cantonese on hiina keele dialekt, mis on HK suhtluskeel. Märgid on samad, mis mandarini keelel. Igatahes, nägime dragon dance'i ja line dance'i, kogu traditsiooniline hiina kaadervärk oli väljas, tõsiselt lahe, aga pilte saab hiljem (küsin kelleltki). Hiljem tulime oma blocki (BLOCK 4 IS THE BEST, PPL) ehk majja/residentsi ja kohtusime oma tuutorgrupiga. Minu tuutorgrupp: Hayley (õpetaja, kelle korteris kohtumine toimus) - tal on nii armas tütar!, Sarah (Hiina/Austraalia, 2nd year), Simon (Hiina/Lõuna-Korea, 2nd year), Valerie (Hiina/USA, 2nd year), Calvin (HK, 2nd year, minu buddy!) + neli 1st yeari: Anna (Itaalia), Aubrey (Botswana), Chris and Fioni (both HK). Üsna informatiivne, saime Quan Cai paberid (Quan Cai - "terviklik inimene", sisaldab service'it, campus supporti, actionit ja creativityt) - sulgpall ja Ace Mandarin on samal ajal! Mää! Pärast tuutorgruppi oli meil common roomis (kuidas seda "Harry Potteris" tõlgitakse?) 2nd yearide poolt korraldet pidu, väljas toimusid naljakad mängud a la "jookse riidehunniku juurde, pane midagi suvalist selga ja lase endast pilt teha, AJA PEALE, võistkondades" ja "zip! zap! boing!". Hiljem käisin Austral külas. Ta elab 1. blokis - kõige kaugemal. Meie neljas toakaaslane Vicky saabus - lõpuks! Nüüd ma oskan kirjutada numbreid hiina tähemärkides! Ja aitäh oskan öelda. :) Kirjapilt on selline: "xie xie", aga nad hääldavad seda umbes nagu "shie shie" (oleksin kirjutanud katusega s-i, aga millegipärast hakkab ta siis bloogi postitama (??).

Tänaseks kõik, aitäh ja head ööd. Homsest (või tegelikult juba tänasest) hakkab Orientation Week, mille kohta öeldakse pigem DisOrientation Week. Ootan!

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Järelegi:)
OEH, Madli. Nii ei tohi. Ma igatsen - loodetavasti ei hakka ma ainult seda iga kord ütlema.
Esimesed paar päeva koolis on olnud tohutult unised ja armsad. Timo on tagasi, peenike ja pruun. Pakkus täna mingit haisvat austraalia võileivamääret.
Liile Jõgi on ka peenike ja pruun.
Nüüd lähen õue jalutama ja siis vanni ja siis tuttu. Kui ma mõni öö rohkem maganud olen, siis olen parem kirjutaja ka;)

Suured kallistused!

Madli ütles ...

:D
Mul on ka magamisega probleeme. Enne 1 ei saa magama - erinevatel põhjustel. Mõnikord on tuba ülerahvastatud valdavalt aasia rassi esindajatega, teinekord jään liiga kauaks Peteri tuppa juttu rääkima - lähen sinna koduseid töid tegema, aga lõppkokkuvõttes teeme hoopis päeva "kollase kokkuvõtte" ehk palju mõttetut loba teemadel suhted, toit ja kool. Hmm... me oleme nii piiratud.

Katrin! Kirjuta natuke blogi ka. Saadan sulle ühe unise jõehobunäo.